Team

Voor info & aanmelding:

Sibyl Pien
Klinisch Psychologe
Owner Affect2u

Antwerpsesteenweg 55
2660 Hoboken
+32 (0)497 20 20 80

sibyl@affect2u.be
info@affect2u.be

Klinisch behandelteam

Sibyl Pien, Klinisch Psycholoog en eigenaar Affect2USibyl Pien

(Managing director / Clinical psychologist)

Sinds 1995 werk in de verslavingszorg, en na jaren in de reguliere zorg in België te hebben gewerkt, stapte ik in 2007 over naar de private zorg in het Minessota 12 Stappen Model.

Vier jaar lang heb ik beide gecombineerd ; mijn eigen praktijk én het werken in buitenlandse 12 Steps klinieken. In 2012 ontstond Affect2u, waarin ik mijn passie en zorg voor herstel van verslaafden kan waarmaken.

Mensen vragen me vaak of ik het niet te zwaar of moeilijk vind, of na al die jaren niet beu word… Ik kan hier alleen maar “Nee” op antwoorden! Ik vind het net heerlijk om met verslaafden in herstel te werken, want voor mij zijn verslaafden die voor” clean en nuchter” zijn willen kiezen, de meest intelligente en creatieve mensen die er bestaan.

Ik mag me een dankbaar mens noemen, omdat ik een proces mag mee ondersteunen van verslaafden ontmoeten die in de hel zitten, families en partners die zwaar gebukt gaan onder verdriet, boosheid en schaamte door de verslaving … die kunnen komen tot een nuchter leven, een dankbaar en rustig leven zonder verslaving en middelengebruik, en herstel van hun familiebanden en relaties.

Het is zeker geen makkelijk proces. Ik denk dat verslaving één van de meest complexe en destructieve ziektes is die er bestaat, met heel veel verschillende gezichten, die je doet geloven dat er geen verslaving is, die je laat vergelijken met ‘de dronken man die alles verloor onder de brug’… Maar niets is minder waar. Verslaving treft iedereen, ook en zeker de gewone en begoede sociale klasse.

Deze passie en zorg is mijn visie en missie, om elke dag weer een verslaafde naar de “hemel” te begeleiden, in plaats van naar de hel van verderf , verdriet en dood ….

Urszula Kiwara

(Psychologist)

Werken in verslavingszorg is een unieke ervaring waarbij je de kans krijgt om clienten voor je ogen op te zien bloeien. In behandeling verwerkt een client jaren van lijden en komt er een nieuw persoon tevoorschijn, vol hoop en enthousiasme voor een nieuw leven. Er zijn maar weinig wegen in de geestelijke gezondheidszorg die de onmiddellijkheid en gevarieerdheid van verslavingszorg bieden. Deel uitmaken van dit proces vind ik fantastisch. Omdat iedereen in het systeem door een verslaving geraakt wordt, dragen wij er zorg voor de familie te betrekken bij de behandeling. Als psycholoog heb ik in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk gewerkt in de verslavingszorg, zowel in reguliere als in de 12-stappen klinieken. Binnen Affect2U pas ik deze verschillende modellen toe om de client de best passende behandeling te bieden. Ik vind het een privilege aan het proces van de client bij te mogen dragen.

Katy Bartels

(Clinical Psychologist / Psychotherapist / EMDR therapist)

Ik startte mijn studies psychologie vanuit de zoektocht naar zingeving. Na mijn studies en een grondige theoretische basis zocht ik naar methoden die zowel de bewuste als de de onbewuste geest aanspreken, waarbij het onbewuste als bron van mogelijkheden wordt gezien, in de geest van Milton Erickson. Ik schoolde mij bij in diverse therapeutische scholen; van cliënt-centered therapie tot NLP, Ericksoniaanse hypnose tot oplossingsgerichte systemische therapie en EMDR therapie voor trauma-verwerking.

Mijn aanpak is steeds gericht op het versterken van de krachtbronnen in mensen, vanuit een psychologie van hoop en geloof  in groeikrachten van mensen, met aandacht voor de psychologie van de ziel. Tevens gaat mijn aanpak naar de kern waardoor de emotionele lading van trauma’s en ervaringen van het gekwetste kind losgelaten worden. In elke persoon met een verslavingsproblematiek zit een authentieke kern en een potentieel die geleefd wil worden.

Als psychologe, psychotherapeute heb ik meer dan 30 jaar ervaring binnen verschillende hulpverleningscontexten. Verslavingsthematiek is van het begin af aan een rode draad geweest in mijn loopbaan, startende met semi zelfhulpgroepen voor eetverslaving, tot aanpak van alcohol en middelenmisbruik en liefdesverslaving. Ervaringsdeskundigheid biedt mij bovendien een sterke meerwaarde in de begeleiding van deze doelgroep.sycho

Familiecounseling

Els Van Raemdonck

(Counselor) Vanuit mijn interesse in, en voeling met mensen, heb ik een opleiding counseling – psychotherapie gevolgd. Hier is mijn passie om herstelgericht te gaan werken binnen de verslavingszorg helemaal bevestigd. Mijn persoonlijke zoektocht van overleven naar leven en mijn bewustwordingsproces brengen mij tot de essentie van wie ik echt ben. Ik ben een gevoelig en luisterend iemand met een warm hart. Mensen zijn mijn passie en mijn gedrevenheid vloeit mede voort uit mijn ervaring met verslaving. Eerlijkheid en gelijkwaardigheid tussen mensen en een open communicatie zijn voor mij essentieel. Als familie counselor wil ik mensen ondersteuning bieden. Door hen inzicht te geven in het mechanisme van codependency, krijgen ze de mogelijkheid om zelf weer keuzes te maken. Het geeft me veel voldoening als ik met mensen kan delen en hen de tools kan aanreiken die ik heb mogen leren.

Recovery assistants

Erik Van Hoogstraten

(Teamleader recovery assistance)

Als ervaringsdeskundige ben ik 10 jaar in herstel van verslaving : deze ervaringen hebben mij er van overtuigd dat het herstel niet alleen plaatsvindt door therapie, maar meer nog door aandacht, liefde en begeleiding. Als recovery assistent fungeer ik als steunpilaar en voorbeeld dat herstel werkt. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat de het 12 stappen Minnesotamodel waarmee Affect2u cliënten behandelt en terug begeleidt in de maatschappij, ook effectief werkt. Eerlijk, openheid, door rust uit te stralen, respectvol en tegelijkertijd duidelijk te zijn, help ik je met mijn persoonlijke aanpak om zelf de uitdaging aan te gaan. Ik zet me voor de volle 100 procent in. Dat wat ik zelf zo miste, geef ik nu aan degenen die het nodig hebben. Het vuur in mij om te geloven in een goed leven is aangewakkerd, en dat brengt een passie mee om íedereen een mooi leven te leren ervaren.

Arts

Helena Mermans

(Doctor / NLP coach)

Is sinds 1992 werkzaam als huisarts. Ze heeft zich verdiept in NLP, familieopstellingen en Ericksoniaanse hypnose. Deze vorm van hypnose is een krachtige manier om direct toegang te vinden tot het oneindig potentieel waar het onderbewustzijn voor staat. 

Het biedt prachtige mogelijkheden om je hulpbronnen te ontdekken, oude ballast af te werpen en te worden wie jij echt wil zijn. Als moeder van een verslaafde heeft zij de weg afgelegd om te dealen met codependency en is ze vertrouwd met de diepgaande waarde van het 12 stappenplan. Ze houdt wekelijks sessies rond thema’s die helpen om los te komen van oude patronen en leert tools om je krachtbronnen aan te spreken.

 

Office management / secretariaat

Martine Brijs

(Counselor)

Twee jaar geleden stapte ik volledig verslagen en zonder hoop of zicht op licht aan het einde van de donkere tunnel die verslaving is, deze kliniek binnen. Ik zat emotioneel, fysiek en sociaal volledig aan de grond. Met de hulp van ervaren counselors hier op Affect2U en de zusterkliniek in Zuid-Afrika, begon ik aan de lange weg terug naar herstel met onder andere hulp van het 12 stappen Minnesota model. Ik herontdekte mijn ware zelf ; sociaal, betrokken op mensen en zorgzaam.

Vandaag bijna twee jaar clean, hoop en wil ik het levende bewijs zijn dat ‘We do Recover’ !

Op dit moment heb ik een hoofdzakelijke administratieve functie, zo beheer ik de agenda en fungeer ik als “algemeen aanspreekpunt van de kliniek”. Mits ik zelf hier in opname heb gezeten, is de werking van de kliniek me zeer vertrouwd en voel ik me hier ook thuis.

Ik hoop met de tijd deze functie te kunnen combineren met verdere opleiding in de verslavingszorg. Zodat ik nog meer kan terug geven aan onze clienten.

Counselors

Arvind Henneman

(Counselor)

Als ervaringsdeskundig behandelaar in nationale en internationale verslavingsklinieken heb ik gewerkt met verschillende doelgroepen. Deze werkervaringen leerden me, dat het herstel van patiënten niet alleen plaatsvindt door therapie, maar meer nog door aandacht, liefde en begeleiding binnen de aspecten van het holistisch model.

Als counselor fungeer ik als steunpilaar en spiegel voor degene met wie ik werk. Eerlijk, open en recht door zee, zo kan ik mijzelf het beste omschrijven. Het bewustwordingsproces, wat ook het doel is van het 12 stappenprogramma, is mijn inziens de sleutel naar een compleet, liefdevol en gelukkig leven. In harmonie met jezelf en met het bestaan.
Het 12 stappen Minnesotamodel waarmee Affect2u cliënten behandelt en terug begeleidt in de maatschappij, is de behandelmethodiek die mij overtuigt heeft dat herstellen van een (langdurige) verslaving mogelijk is. Ikzelf, alsmede duizenden verslaafden over de hele wereld hebben hier op dagelijkse basis profijt van. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.

Marijke Johansen

(Counselor)

Als cliënt heb ik jaren geleden zelf ervaren hoe effectief een behandeling, gebaseerd op het 12 stappen Minnesotamodel, bijdraagt tot een blijvend herstel van verslaving. Als ervaringsdeskundige werk ik sedert 2017 bij Affect2U en help ik nu zelf cliënten te herstellen van hun verslaving, op basis van dit model.

Ik ben afgestudeerd als orthopedagoge in 2017. Ik heb ook enkele jaren als jeugdwerkster gewerkt met kinderen en jongeren. Ik heb een Kundalini yoga opleiding gevolgd en sindsdien geef ik ook yogales bij Affect2u, naast counseling.