Team

Voor info & aanmelding:

Sibyl Pien
Klinisch Psychologe
Owner Affect2u

Antwerpsesteenweg 55
2660 Hoboken
+32 (0)497 20 20 80

sibyl@affect2u.be
info@affect2u.be

Team

Sibyl Pien

(Klinisch Psychologe en Owner)

Sinds 1995 werk in de verslavingszorg, en na jaren in de reguliere zorg in België te hebben gewerkt, stapte ik in 2007 over naar de private zorg in het Minessota 12 Stappen Model.
Vier jaar lang heb ik beide gecombineerd ; mijn eigen praktijk én het werken in buitenlandse 12 Steps klinieken.
In 2012 ontstond Affect2u, waarin ik mijn passie en zorg voor herstel van verslaafden kan waarmaken.
Mensen vragen me vaak of ik het niet te zwaar of moeilijk vind, of na al die jaren niet beu word… Ik kan hier alleen maar “Nee” op antwoorden! Ik vind het net heerlijk om met verslaafden in herstel te werken, want voor mij zijn verslaafden die voor” clean en nuchter” zijn willen kiezen, de meest intelligente en creatieve mensen die er bestaan.
Ik mag me een dankbaar mens noemen, omdat ik een proces mag mee ondersteunen van verslaafden ontmoeten die in de hel zitten, families en partners die zwaar gebukt gaan onder verdriet, boosheid en schaamte door de verslaving … die kunnen komen tot een nuchter leven, een dankbaar en rustig leven zonder verslaving en middelengebruik, en herstel van hun familiebanden en relaties.
Het is zeker geen makkelijk proces. Ik denk dat verslaving één van de meest complexe en destructieve ziektes is die er bestaat, met heel veel verschillende gezichten, die je doet geloven dat er geen verslaving is, die je laat vergelijken met ‘de dronken man die alles verloor onder de brug’… Maar niets is minder waar. Verslaving treft iedereen, ook en zeker de gewone en begoede sociale klasse.
Deze passie en zorg is mijn visie en missie, om elke dag weer een verslaafde naar de “hemel” te begeleiden, in plaats van naar de hel van verderf , verdriet en dood ….

Rudi Voet

(Psychologisch consulent)

25 jaar geleden begon ik te werken in de hulpverlening. Als opvoeder mocht ik jongeren begeleiden richting hun volwassenheid. Het doet me trouwens plezier dat ik nog met enkele jongeren (nou ja, het zijn allemaal dertigers geworden ;-)) contact heb.
Van dan af was het voor mij duidelijk: hulpverlening is er om samen te zoeken naar een hoopvolle toekomst.

Al snel merkte ik dat verslaving een domein is dat mijn interesse trok. Vooral omdat ik geconfronteerd werd met ervaringsdeskundigen. Zij vertelden over zichzelf, hadden best wel een pittige tijd achter de rug maar wat ik vooral ontdekte: wat zijn zij krachtige mensen met een ongelooflijke energie om in herstel te komen.

En dat is voor mij ook de kracht geweest om te evolueren in de verslavingszorg: Door al deze verhalen (gecombineerd met mijn eigen levensverhaal) te beluisteren kon ik veel beter mensen helpen.

Jeugdzorg, crisisopnames, dak- en thuisloosheid, armoedebestrijding, verslavingszorg, forensische psychiatrie in België. Verslavingszorg voor volwassenen en jongeren in Nederland. Deze plekken zijn voor mij de basis geweest om met vol enthousiasme te werken bij Affect2u.

Ik vind het ontzettend belangrijk om samen te zoeken naar oplossingen, mogelijkheden en perspectieven. Na mijn ervaringen in Nederland zag ik dat er behoefte is aan die andere kijk op verslavingszorg in België. Aandacht voor de persoon én samenwerking met de familie is ontzettend belangrijk. Geen 9 to 5 maar een betrokkenheid zoals je die verwacht van een goede vriendschap.

Helena Mermans

(Arts/NLP coaching)

Is sinds 1992 werkzaam als huisarts. Ze heeft zich verdiept in NLP, familieopstellingen en Ericksoniaanse hypnose. Deze vorm van hypnose is een krachtige manier om direct toegang te vinden tot het oneindig potentieel waar het onderbewustzijn voor staat. Het biedt prachtige mogelijkheden om je hulpbronnen te ontdekken, oude ballast af te werpen en te worden wie jij echt wil zijn. Als moeder van een verslaafde heeft zij de weg afgelegd om te dealen met codependency en is ze vertrouwd met de diepgaande waarde van het 12 stappenplan. Ze houdt wekelijks sessies rond thema’s die helpen om los te komen van oude patronen en leert tools om je krachtbronnen aan te spreken.

 

Arvind Henneman

(Counselor/Interventionist)

Als ervaringsdeskundig behandelaar in nationale en internationale verslavingsklinieken heb ik gewerkt met verschillende doelgroepen. Deze werkervaringen leerden me, dat het herstel van patiënten niet alleen plaatsvindt door therapie, maar meer nog door aandacht, liefde en begeleiding binnen de aspecten van het holistisch model.
Als counselor fungeer ik als steunpilaar en spiegel voor degene met wie ik werk. Eerlijk, open en recht door zee, zo kan ik mijzelf het beste omschrijven. Het bewustwordingsproces, wat ook het doel is van het 12 stappenprogramma, is mijn inziens de sleutel naar een compleet, liefdevol en gelukkig leven. In harmonie met jezelf en met het bestaan.
Het 12 stappen Minnesotamodel waarmee Affect2u cliënten behandelt en terug begeleidt in de maatschappij, is de behandelmethodiek die mij overtuigt heeft dat herstellen van een (langdurige) verslaving mogelijk is. Ikzelf, alsmede duizenden verslaafden over de hele wereld hebben hier op dagelijkse basis profijt van. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.