Ambulante behandeling

Affect2U Afkickkliniek Antwerpen sessieruimte

Voor info & aanmelding:

Sibyl Pien
Klinisch Psychologe
Owner Affect2u

Antwerpsesteenweg 55
2660 Hoboken
+32 (0)497 20 20 80

sibyl@affect2u.be
info@affect2u.be

Ambulante behandeling: individueel & groep sessies

Het merendeel van de cliënten wenst bij een intake voor een ambulante behandeling. Dit houdt wekelijkse of 2-wekelijkse individuele therapie sessies in, naargelang de problematiek, vraag en mogelijkheden.

Ambulante therapie kan zowel met de cliënt alleen als met de familie, maar kan ook enkel vanuit de vraag van familie en/of partner (zonder de verslaafde: als deze bv nog niet toe is aan behandeling of opname)

Naast individuele sessies kan men ook deelnamen aan groep sessies:

  • Familie- en partnermeetings (tweewekelijks op zaterdagmiddag 12 – 13u30):
    Voor alle partners en familie van verslaafden (uw geliefde zelf hoeft niet in behandeling te zijn). De meetings worden geleid door een ervaringsdeskundige counselor of psycholoog, waarbij ervaringen worden gedeeld rond een herstelgericht thema. De meetings zijn bedoeld om constructief te leren grenzen stellen en je leven weer ‘zin’ te geven in plaats van dat alles draait om de verslaving.
  • Kundalini Yoga (elke maandag 9:00 – 10:00):
    Voor cliënten en familileden. Kundalini is een zeer effectieve manier en belangrijk onderdeeel in herstel van verslaving, voor zowel de familie als de cliënt zelf.
  • Gender group : Vrouwen- en Mannenmeeting. Afwisselend op woensdag avond is er een meeting voor vrouwen en mannen in herstel van verslaving. Deze meetings zijn voor iedereen toegankelijk en worden begeleid door een ervaringsgerichte counselor met een thema over herstel van verslaving.