Opname

Voor info & aanmelding:

Sibyl Pien
Klinisch Psychologe
Owner Affect2u

Antwerpsesteenweg 55
2660 Hoboken
+32 (0)497 20 20 80

sibyl@affect2u.be
info@affect2u.be

Residentiële opname

In dit advies of wens van de cliënt met verslavingsprobleem gaan we over tot een opname om je slaagkansen om clean en sober te worden aanzienlijk te vergroten. Een opname start met een maand, en kan verlengd worden op advies of vraag/behoefte van de cliënt.

Ons residentieel aanbod bestaat uit: 

  • Opname voor het residentiële basisaanbod (primary care) in onze 12 stappen kliniek in Hoboken (Antwerpen):
    In een huiselijke sfeer, met maximaal 14 bewoners, maak je kennis met wat verslaving als ‘ziekte-concept’ betekent, hoe het bij jou werkt, waarom je niet kon stoppen ook al had je 100 keer de intentie dit te doen, en hoe je blijvend en zonder enige medicatie een nuchter en vooral gelukkig, leven kan opbouwen. Hier wordt je gezien als mens, en niet als patiënt. Binnen het 12 Stappen Model leer je dat het niet jouw schuld is dat je een ziekte hebt, maar dat je wel verantwoordelijkheid kan leren nemen voor je herstel. Tijdens de behandeling hebben we altijd aandacht voor de partner en familie d.m.v individuele therapie en familiegroepen.
  • Opname voor het residentiële vervolgprogramma (secondary care) in onze 12 stappen kliniek in Hoboken (Antwerpen):
    Doel is in veilige setting tools aangereikt te krijgen via individuele en groepstherapie en deze toepassen in de praktijk. Deze behandeling is bedoeld als vervolgprogramma naar het volledig zelfstandig wonen en re-integreren in de maatschappij.Familie en partners worden begeleid in individuele/familie therapie en groep sessies.
  • Opname in Zuid-Afrika