Team

Voor info & aanmelding:

Sibyl Pien
Klinisch Psychologe
Owner Affect2u

Antwerpsesteenweg 55
2660 Hoboken
+32 (0)497 20 20 80

sibyl@affect2u.be
info@affect2u.be

Klinisch behandelteam

Sibyl Pien, Klinisch Psycholoog en eigenaar Affect2USibyl Pien

(Managing director / Clinical psychologist)

Sinds 1995 werk in de verslavingszorg, en na jaren in de reguliere zorg in België te hebben gewerkt, stapte ik in 2007 over naar de private zorg in het Minessota 12 Stappen Model.

Vier jaar lang heb ik beide gecombineerd ; mijn eigen praktijk én het werken in buitenlandse 12 Steps klinieken. In 2012 ontstond Affect2u, waarin ik mijn passie en zorg voor herstel van verslaafden kan waarmaken.

Mensen vragen me vaak of ik het niet te zwaar of moeilijk vind, of na al die jaren niet beu word… Ik kan hier alleen maar “Nee” op antwoorden! Ik vind het net heerlijk om met verslaafden in herstel te werken, want voor mij zijn verslaafden die voor” clean en nuchter” zijn willen kiezen, de meest intelligente en creatieve mensen die er bestaan.

Ik mag me een dankbaar mens noemen, omdat ik een proces mag mee ondersteunen van verslaafden ontmoeten die in de hel zitten, families en partners die zwaar gebukt gaan onder verdriet, boosheid en schaamte door de verslaving … die kunnen komen tot een nuchter leven, een dankbaar en rustig leven zonder verslaving en middelengebruik, en herstel van hun familiebanden en relaties.

Het is zeker geen makkelijk proces. Ik denk dat verslaving één van de meest complexe en destructieve ziektes is die er bestaat, met heel veel verschillende gezichten, die je doet geloven dat er geen verslaving is, die je laat vergelijken met ‘de dronken man die alles verloor onder de brug’… Maar niets is minder waar. Verslaving treft iedereen, ook en zeker de gewone en begoede sociale klasse.

Deze passie en zorg is mijn visie en missie, om elke dag weer een verslaafde naar de “hemel” te begeleiden, in plaats van naar de hel van verderf , verdriet en dood ….

Urszula Kiwara

(Psychologist)

Werken in verslavingszorg is een unieke ervaring waarbij je de kans krijgt om clienten voor je ogen op te zien bloeien. In behandeling verwerkt een client jaren van lijden en komt er een nieuw persoon tevoorschijn, vol hoop en enthousiasme voor een nieuw leven. Er zijn maar weinig wegen in de geestelijke gezondheidszorg die de onmiddellijkheid en gevarieerdheid van verslavingszorg bieden. Deel uitmaken van dit proces vind ik fantastisch. Omdat iedereen in het systeem door een verslaving geraakt wordt, dragen wij er zorg voor de familie te betrekken bij de behandeling. Als psycholoog heb ik in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk gewerkt in de verslavingszorg, zowel in reguliere als in de 12-stappen klinieken. Binnen Affect2U pas ik deze verschillende modellen toe om de client de best passende behandeling te bieden. Ik vind het een privilege aan het proces van de client bij te mogen dragen.

Katy Bartels

(Clinical Psychologist / Psychotherapist / EMDR therapist)

Ik startte mijn studies psychologie vanuit de zoektocht naar zingeving. Na mijn studies en een grondige theoretische basis zocht ik naar methoden die zowel de bewuste als de de onbewuste geest aanspreken, waarbij het onbewuste als bron van mogelijkheden wordt gezien, in de geest van Milton Erickson. Ik schoolde mij bij in diverse therapeutische scholen; van cliënt-centered therapie tot NLP, Ericksoniaanse hypnose tot oplossingsgerichte systemische therapie en EMDR therapie voor trauma-verwerking.

Mijn aanpak is steeds gericht op het versterken van de krachtbronnen in mensen, vanuit een psychologie van hoop en geloof  in groeikrachten van mensen, met aandacht voor de psychologie van de ziel. Tevens gaat mijn aanpak naar de kern waardoor de emotionele lading van trauma’s en ervaringen van het gekwetste kind losgelaten worden. In elke persoon met een verslavingsproblematiek zit een authentieke kern en een potentieel die geleefd wil worden.

Als psychologe, psychotherapeute heb ik meer dan 30 jaar ervaring binnen verschillende hulpverleningscontexten. Verslavingsthematiek is van het begin af aan een rode draad geweest in mijn loopbaan, startende met semi zelfhulpgroepen voor eetverslaving, tot aanpak van alcohol en middelenmisbruik en liefdesverslaving. Ervaringsdeskundigheid biedt mij bovendien een sterke meerwaarde in de begeleiding van deze doelgroep.sycho

Arts

Helena Mermans

(Doctor / NLP coach)

Is sinds 1992 werkzaam als huisarts. Ze heeft zich verdiept in NLP, familieopstellingen en Ericksoniaanse hypnose. Deze vorm van hypnose is een krachtige manier om direct toegang te vinden tot het oneindig potentieel waar het onderbewustzijn voor staat. 

Het biedt prachtige mogelijkheden om je hulpbronnen te ontdekken, oude ballast af te werpen en te worden wie jij echt wil zijn. Als moeder van een verslaafde heeft zij de weg afgelegd om te dealen met codependency en is ze vertrouwd met de diepgaande waarde van het 12 stappenplan. Ze houdt wekelijks sessies rond thema’s die helpen om los te komen van oude patronen en leert tools om je krachtbronnen aan te spreken.